LÆSØ KUNSTFESTIVAL 2021

laesoeheader
Kategori
Udstilling
Dato
26 juli 2021 - 30 juli 2021
Sted
Læsø, 9940 Læsø Municipality
Denmark

Visual artist og kulturformidler
Akvarel, cyanotypi og
At sanse Norden

At sanse Norden er mit udgangspunkt i mine akvareller.
Vand er følelsernes element, og akvarelmaleriet har derfor det potentiale, at det kan formidle indhold på en følsom og umiddelbar facon.
Akvarelmaleriet har alle de kvaliteter, som drømme er lavet af. Akvarel er øjeblikkets medium, der giver muligheden for at arbejde hurtigt og spontant.
Den nordiske natur er min store inspiration, dens kolorit og det dramatisk spil mellem lys og mørke er karakteristisk for mit formsprog. Kunsten er jo ikke blot et spørgsmål om at kunne male noget kønt og vellykket, det væsentlige ligger i overskridelsen af den gode smag.
Mine billeder er malet på Svalbard, Grønland, Lofoten Island og ikke mindst på Færøerne.

 

Svalbard – En verden af krystal og de lyse nætters poesi
Fritze Lundstrøm videregiver sin fascination af Norden i dette kombinerede foredrag om Svalbard og udstilling af egne akvareller. Billederne fremstår som et koncentrat af det oplevede – en fortætning af stemninger og følelser.
Svalbard er smukt, uforstyrret og eventyrlig. Svalbard er fjorde, bræer, forgrenede elve, permafrost, isbjørn, hval, hvalros, sæl, fugle og blomster; en hel række unikke og ekstraordinære egenarter, fænomener og arktiske livsformer. Svalbard er et af de sidste relativt uberørte vildmarksområder i Verden. Svalbard er en øgruppe med en århundredelang historie med jagt, hvalfangst og kulminedrift. Svalbard er et sted som få forlader uberørte.