Smiðjan í Lítluvík

bd4c8229a4327d5f8450d6ee299defd7_700x350_a50_cropped
Kategori
Event
Dato
06 august 2020 - 12 august 2020
Sted
15 Gríms Kambansgøta
Tórshavn 100, Faroe Islands
Vedhæftning

smedie

Fritze Lundstrøm – Akvareller.

Akvarellen rummer sin egen magi, for mediet evner i et enkelt strøg at beskrive både verden omkring os – og den inden i. Et flydende mellemrum mellem gengivelse og fortælling, der inviterer til indlevelse. Med et strejf af ekspressionisme gengiver jeg naturen omkring mig.

Dynamik og bevægelse giver billederne et spontant udtryk. Jeg lader mig ofte inspirere af naturindtryk og genkendelige naturelementer, I mit arbejde med akvarellen nåede jeg frem til den konklusion, at mit mål var at lokke den skjulte poesi frem, den sjæl, der bor i motiverne, og deres individuelle skønhed, som også går igen i mine ekspressive malerier. Den nordiske natur er min store inspiration, dens kolorit og det dramatisk spil, mellem lys og mørke er karakteristisk for mit formsprog.

 

 

 

 

 

Jens Ole Larsen – Bronzeskulpturer. 

I mit arbejdsliv som smed, har jeg haft en naturlig tilgang, til at arbejde med metal.

Det har så gjort, at jeg i de seneste år har arbejdet med bronze, men også sten.

Ideerne til de ting jeg laver, får jeg fra diverse begreber, matematiske former, sange og litteratur, og omsætter disse indtryk til en skulptur.

Hver enkelt skulptur udspringer således heraf, og skulpturerne er kun fremstillet i et eksemplar, bronzearbejdet er udført efter cire perdue (tabt voks) metoden.

Mit ønske er, at andre, også vil undre sig, se ting på en ny måde, og glæde sig over, det enkelte kunstværk, og få den glæde som jeg selv har haft, ved fremstillingen.

 

Mange venlige hilsner

Jens Ole og Fritze